TISZTA VÍZ - ÁLTALÁNOSSÁGBAN

Hírek 2019! 
 
A Fővárosi Ítélőtábla 2018.szeptember 26-án kelt jogerős ítéletével a Közérzetjavító és Háztartási Eszközök Üzlete Korlátolt Felelősségű Társaság alperessel szerződő valamennyi félre kiterjedő hatállyal megállapította, hogy jogszabályba ütközőek és érvénytelenek a fogyasztói szerződésekben használt alábbi általános szerződési feltételek:
 
A 2017.június 13-tól 2018. január 1-ig alkalmazott adásvételi szerződés 500+ elnevezésű fogyasztói szerződés 8. pontja, amely szerint "Vevő tudomásul veszi, hogy ha a telephelyen élelmiszer (vitamin) terméket átvesz, azt az átvétel után nem hozhatja vissza, nem szolgáltathatja vissza az eladó cég részére "; valamint 
a fogyasztókkal történő szerződéskötés céljából meghatározott, nyilvánosan megismerhetővé tett, de még nem alkalmazott adásvételi szerződés 500+ elnevezésű fogyasztói szerződés 8.pontjának azon rendelkezése, amely szerint "Vevő tudomásul veszi, hogy ha a telephelyen élelmiszer (vitamin) terméket átvesz, azt az átvétel után nem hozhatja vissza, nem szolgáltathatja vissza az eladó cég részére."
A szerződési feltételek azért érvénytelenek, mert a fogyasztó kellékszavatossági jogát jelentősen korlátozzák, a kicserélést kizárják, ezáltal a Ptk. kellékszavatosságra vonatkozó rendelkezéseitől egyértelműen a fogyasztó hátrányára térnek el.A magyarországi ivóvizekben található veszélyes anyagok közül az ANTSZ szerint a legtöbb magyar fogyasztóra veszélyt az arzén, bór, nitrát és fluorid képez. Ezek összesen több mint 500 településen kb. 1,6 millió embert veszélyeztethet. Mindamellett, más veszélyes anyagok is előfordulhatnak ivóvizünkben, mivel a közelben lévő ipari, mezőgazdasági vagy más tevékenységből az emberi felelőtlenségből vagy tudatlanságból is a vízbe kerülhetnek.
Víztisztítók általában csökkentheti a víz keménységét és továbbá eltávolíthatja a vízben jelenlévő: réz, arzén, ólom, higany, bárium, nátrium, króm, kadmium, nitrit, fluorid, szelén és nitrát szennyeződéseket.

Nehézfémek: depressziót, szívelégtelenséget, neurológiai megbetegedéseket, csontképzés problémát, rákot, szervi sorvadást, látásvesztést, agyvérzést, rothadást okozhatnak.


Fent leírt tájékoztató szöveg tartalma, általánoságban értendő. Az állítások nem igazolt tények (orvostudományilag, klinikailag) a szövegben, hanem feltételes módban és a cég véleménye ként értendő. Tájékoztatás nem teljeskörű. Forrás: internet